فیبر خوراکی به عنوان یک قسمت از غذاهای ما مصرف می شود و در جهت بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ سلامت بدن مفید است. برخی از فواید فیبر خوراکی عبارتند از:
حفظ سلامت دستگاه گوارش: فیبر خوراکی به عنوان یک نوع الیاف غذایی، باعث افزایش حجم محتوای روده میشود که باعث حرکت بهتر مواد غذایی در دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست، انواع بیماریهای مقعدی مانند شقاق (یا شقاق کودکان)، بواسیر و سرطان روده کمک میکند.
کاهش خطر بیماریهای قلبی: مصرف فیبر خوراکی میتواند باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در خون شود که این موضوع میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
کنترل قند خون: فیبر خوراکی میتواند به کنترل سطح قند خون کمک کرده و باعث جلوگیری از بروز دیابت و کاهش نیاز به انسولین در بیماران دیابتی شود.
حفظ وزن سالم: مصرف فیبر خوراکی میتواند باعث حس سیری و اشباع طولانی مدت در بدن شود که میتواند به کاهش وزن و حفظ وزن سالم کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی: فیبر خوراکی به عنوان یک نوع پروبیوتیک، باعث رشد باکتریهای مفید در روده میشود که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
به طور کلی، مصرف فیبر خوراکی به عنوان یک قسمت مهم از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، میتواند به حفظ سلامت بدن کمک کند. برای بهره مندی از فواید فیبر خوراکی، میتوانید از مواد غذایی غنی از فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
انواع
فیبر خوراکی به دو نوع محلول و غیرمحلول تقسیم میشود که هر کدام فواید و خواص مختلفی دارند.
فیبر محلول: این نوع فیبر در آب حل میشود و گوارش را به سمت جذب آب و رطوبت هدایت میکند. برخی از منابع فیبر محلول عبارتند از: برنج قهوه ای، اسفناج، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، سیب، پرتقال، هلو، زردآلو و گیلاس.
فیبر غیر محلول: این نوع فیبر در آب حل نمیشود و به عنوان یک نوع الیاف خام در دستگاه گوارش حضور دارد. برخی از منابع فیبر غیر محلول عبارتند از: غلات، نخود، لوبیا، نخود فرنگی، بادام، بادام زمینی و بادام زمینی.
کدام بیماریهای گوارشی به دلیل کمبود فیبر در رژیم غذایی ایجاد میشوند؟
کمبود فیبر در مواد غذایی میتواند منجر به برخی از بیماریهای گوارشی شود. در زیر به برخی از این بیماریها اشاره کردیم:
یبوست: یبوست یا حرکات کند رودهای یکی از عارضههای شایعی است که به دلیل کمبود فیبر در رژیم غذایی ایجاد میشود. فیبر از طریق افزایش حجم مدفوع و تسریع در عبور آن از روده، به کاهش مشکل یبوست کمک میکند. مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، کنجد، لوبیا و نخود به جلوگیری از یبوست کمک میکند. در صورت ایجاد بواسیر استفاده از شیاف آنتی هموروئید میتواند موثر باشد.
نظرات
ارسال یک نظر